Вицепрезидентката е изразила и подкрепа за "продължаването на усилията за намаляване на напрежението"

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис заклейми атаките в Израел, при които бяха убити 14 души. Тя направи това в телефонен разговор с израелския президент Исак Херцог, когото увери в непоколебимата подкрепа на САЩ за сигурността на еврейската държава, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс и БТА.

Според съобщението вицепрезидентката е изразила и подкрепа за "продължаването на усилията за намаляване на напрежението".

Първите туристи от Израел пристигнаха с чартър в Бургас (ВИДЕО)

От края на март насам при нападения, извършени от двама палестинци от Западния бряг и трима израелски араби, бяха убити 14 души и израелската армия засили акциите си по Западния бряг. От януари досега повече от 20 палестинци, много от които въоръжени, бяха убити от израелските сили за сигурност.

Външното министерство на палестинската автономна власт заяви вчера, че Израел е "изцяло отговорен за реакциите" на неговата военна дейност. А говорител на палестинския президент Махмуд Абас призова за намеса на международната общност.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.