По-рано този месец той предложи да купи Twitter за около 43 млрд. долара

Акциите на социалната мрежа Twitter скочиха с над 5 на сто в предборсовата търговия, след като се появи информация, че компанията се доближава към сделка с Илон Мъск, която може да бъде обявена още днес, предаде Си Ен Би Си. 

Мъск планира членовете на борда на директорите на Twitter да работят безплатно

По-рано този месец Мъск предложи да купи Twitter за 54,50 долара на акция или около 43 млрд. долара. Очакваше се компанията да отхвърли офертата, приемайки т. нар. "отровно хапче", за да се предпази от евентуално враждебно придобиване. Twitter смекчи позицията си към предложението, след като Мъск оповести, че е осигурил финансиране за 46,5 млрд. долара. 

Според източник бордът на компанията се е събрал вчера, за да обсъди финансовия план на Мъск. 

Илън Мъск предлага да купи Twitter

Блумбърг и Ройтерс съобщиха, че двете страни могат да постигнат споразумение още днес. Бордът е преговарял с предприемача в ранните часове на днешния ден, според "Ню Йорк таймс". 

Не се знае как може да изглежда евентуална окончателна сделка. От Twitter засега отказват коментар, а акциите на производителя на електромобили Tesla поевтоняха с над 3 на сто в предборсовата търговия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА