Пред сградата на завода този следобед се състоя протест

Недоволство заради ниски заплати в немска фабрика край Пловдив. Пред сградата на завода този следобед се състоя протест.

Пред вратите се събраха бивши работници и синдикалисти. В протеста се включиха хора от различни браншове и региони, но не и настоящи служители.

От немския завод съобщиха, че всяка година заплатите се увеличават според нивото на инфлация и работното натоварване. Тази година възнагражденията били вдигнати с между 10 и 11%. В протеста пред фабриката днес участва и служител, който твърди, че е уволнен след предишен протест.

„Изгониха ме без основание, горе, в стаята на човешки ресурси ми дадоха 2 листа. Трябваше да си избирам дали дисциплинарно, или по взаимно съгласие”, каза Ивелин Антов.

„Има работници, които са привикани и са им дали заповед за напускане по „взаимно съгласие”, като са използвали страха и незнанието на работника”, заяви Ваня Григорова - икономически съветник на КТ „Подкрепа”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.