Актьорите, изиграли семейната двойка в „Лъжите в нас“, коментират сериозната тема, засегната в драматичния сериал по NOVA

В студиото на „Събуди се“ е звездното семейство Цвети и Явор Давидови, които имат сериозни проблеми в „Лъжите в нас“. Те признават, че се познават отдавна, още от времето прекарано в Театралната и Филмова Академия НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Актьорите Свежен Младенов и Милена Аврамова разказват повече за ролите им в киното, драматичния сериал по NOVA и в живота.

„Завършихме един випуск в Академията. Милена беше при Бенковска, а аз бях при проф. Стефан Данаилов и през тези четири години, прекарани там, се познавахме много добре. Снимали сме заедно и три филма и си имаме дългогодишна биография“, разказва Свежен за екранната си партньорка.

„Беше ми доста трудно, защото насилието не е проблем, изживян от повечето хора. Потърсих дълбоко в себе си някакви дълбоки проблеми, като чувство на вина, за непълноценност или неосъщественост в живота. Всеки е изпитвал подобни емоции. Погледнах назад в моя живот и това беше доста болезнено, за да ми се получи ролята. Когато правиш нещо с любов и искаш да направиш максималното, плащаш цената. Често когато изиграваш подобни проблеми, успяваш да преодолееш и вътрешните си страхове. Колкото е трудно като процес, толкова е и полезно“, разкрива колко и е било трудно да се превъплъти в ролята на жертва на домашно насилие Милена.

По ръба на острието в "Лъжите в нас"

„Разликата между насилника и жертвата може би е малка. За да станеш насилник, най-вероятно някой те е насилвал. Героят ми Явор в „Лъжите в нас“ за да е такъв, той има дълбоки лични проблеми – ниска самооценка и незадоволеност. Това са нещата, които търсиш дълбоко в себе си, за да реагираш по този начин на екрана“, разказва за трудността да изиграе ролята на насилник Свежен.

„Съществена част е и психическия тормоз, който може да се срещне не само в семейството, но и навсякъде. Много често такива неща се случват в детството, когато се объркват нещата. Затова е много важен примера, който даваме на децата си. Те поемат по нашия път. Насилието е някаква изкривена представа за любов. Ако на едно дете му е липсвала любов и семейство или не може да го създаде, или има такава жестока потребност поне това да направи в живота си – семейство. Затова и е готов на всичко за това, за да получи това, което не е имал в детството си“, коментира сериозната тема актрисата.

Стъпки в грешната посока в "Лъжите в нас"

„Дъщеря ми е на 11 години и не сме засягали темата за насилие. Не гледа сериали и има някакво вродено чувство за страх от насилие. Не понася насилие по никакъв начин и то от чиста емпатия, защото го изживява дълбоко“, споделя за възпитанието на дъщеря си актьорът.

„При моята дъщеря Рая е различно и аз мисля, че трябва да се показват нещата такива каквито са, защото децата виждат доста насилие ежедневно. Приемат го за нормално в екшън филмите и в училище също. Когато действителността се представи по този начин, както е в сериала „Лъжите в нас“, е добре, защото дава възможност да се замисли човек. Може би за някои е бавно действието в сериала, но насилието не е екшън, а дълбоко изживяване“, допълва Милена.

Изненадващи признания в "Лъжите в нас"

„Работя основно в театър „Възраждане“ и вчера имахме премиера на детско представление „Алиса в страната на чудесата“. Играем още „Фреди Меркюри“, „Стая за гости“, „Рогоносци“, „Ало, ало“, „Госпожица Юлия“…Има прекрасни представления за деца и възрастни, с които може да се забавлявате в театъра“, отправя покана за театър актьорът.

„При мен сериалът е основен фокус, тъй като ми паднаха доста представления. Очаквам през новия сезон нещата да се възродят“, споделя актрисата.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.