Със своите методи разпространяват посланието на Украйна чрез кампании

Генади Воробьов е бесарабски българин, който идва у нас и се занимава с дигитален маркетинг. Агенцията му работи и в Украйна и Русия. Офисът в Русия е затворен с началото на войната. 

Със своите методи разпространяват посланието на Украйна чрез кампании - набиране на средства за контрапропаганда или даване на повече информация за подкрепа на воюващата страна. "Войната преобърна нашето ежедневие. Ние бяхме една структура с украинските ни колеги, те продължиха да работят от бомбоубежищата. Още през 2014 г. направихме протокол в случай на война. Той се състоеше от 15-20 страници", разказа той.

Володимир Гройсман за войната: Това е геноцид срещу украинците

По думите му около 20-30 негови колеги украинци идват у нас със семейството си. "Загубихме системен администатор, призован на третия ден от войната, а преди месец разпознаха тялото му. Помагаме на семейството му и организираме държавната помощ на семействата на загиналите войници. Координирам IT фронта на дигиталната армия на Украйна. Искаме да облъчим руснаците с фактите за войната, двойно проверени. 

Според него се публикува информация за истинските поражения в социалните мрежи. "Освен това отправяме послания към майките на руските войници да разубедят синовете си да участват във войната, както и да бъде дарено оръжие на Украйна. Парите идват от дарения, събрани от фондове", посочи Воробьов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.