Стигна се и до сблъсъци

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС. Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Имаше и сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. Униформените обаче не позволиха това да се случи. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред NOVA, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда. 

„Ние уважаваме това знаме, защото то е символ на един друг народ, братски на нас. Ще го върнем на украинския посланик, защото мястото му е в украинското посолство”, каза той.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според „Възраждане” кабинетът се е провалил във всички политики. Недоволните искат оставката на правителството.

Три часа след старта на протеста той се премести пред сградата на Министерски съвет. Ситуацията е спокойна, има скандирания, но напрежението не ескалира.

 

 

 

 

 

 

 

Демонстрация срещу правителството имаше и във Варна. Там проведе шествие по основните булеварди на града. Към протеста, освен представители на симпатизанти на Възраждане, се присъединиха и хора без политически пристрастия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.