Според съпредседателя на ДБ “управляващата коалиция затъва в дребни свади"

Мерки за премахване на руското влияние у нас поискаха депутатите от „Демократична България” от трибуната на Народното събрание. Те излязоха с остра декларация с конкретни условия срещу които са склонни да останат във властта.

От „Демократична България” смятат, че предвид войната в Украйна, приоритетите на управлението трябва да се променят. „Премахването на руското влияние в страната ни следва да бъде заявено като основна наша задача”, заяви Христо Иванов.

Скандал в парламента между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната"

От партията нястояват да бъде избран и нов представител на държавата в „Лукойл Нефтохим”, с опция за придобиване на контрола над рафинерията. „Скъсването с путинския модел означава реално страната да излезе от блатото”, категоричен бе Иванов.

На декларацията на „Демократична България” отговориха от опозицията в лицето на ДПС. „Вие трябваше да напомните на г-н Иванов, че ако е искрен и държи на точността на това, което каза в декларацията, той по-скоро трябва да напусне тази власт, която не е прозрачна”, заяви Мустафа Карадайъ.

В кулоарите на Народното събрание вицепремиерът Асен Василев пък заяви, че има ясно разписано коалиционното споразумение. „България да има най-ниската себестойност на енергоизточниците, да има диверсифицирани доставки, така че никога да не сме в положение така че един доставчик да може да спре голяма част от пазара или целия пазар и това да даде една устойчивост на българския бизнес и по-ниски цени на българските граждани”, посочи той.

Останалите партии не коментираха темата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.