Повод за това стана призивът на държавното ни обвинение за ограничаване на езика на омразата

Американското посолство у нас с благодарности към Прокуратурата. Повод за това е призивът на главния прокурор Иван Гешев и ръководството на държавното обвинение към депутатите да ограничат езика на омразата.

"Често е по-добре да игнорираме отвратителната и изпълнена с омраза реторика и да се съсредоточим върху по-благородни усилия за сближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, трябва да изразим мнението си открито. Както е казал философът Жан Жак Русо: „Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат“. Благодарим на българските граждани и на прокуратурата, че защитиха основното човешко достойнство и посочиха това, което е погрешно", посочват от дипломатическата мисия на САЩ в София на страницата си във Facebook. 

 

По-рано през седмицата от Прокуратурата заявиха, че "Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата, особено когато това се случва от парламентарната трибуна". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.