Срещите се провеждат за десета поредна година

Турнир по бокс изправи един срещу друг десетки затворници у нас. Боксовите срещи се провеждат за десета поредна година в Централния софийски затвор под надслов „Не на агресията и наркотиците”.

На ринга един срещу друг се изправиха не боксьори - а осъдени за кражби, трафик на дрога, побои и убийства. 28-годишният Любомир Делев е в затвора от половин година. Част е от агитката на „Левски” - „София-Запад”. Осъден е за хулигански прояви и побой с телесни повреди.

„По-добре, когато имаме проблем с някого - да излезем на ринга. Няма да има съдилища, няма да има прокуратура, всичко ще е спокойно”, казва Делев.

Докато на Любомир му остава още поне месец зад решетките, преди половин година осъденият за трафик на наркотици Людмил Димитров излиза от затвора. Три години той участва в турнира зад решетките. Вече има и собствен клуб по бокс в Свиленград.

„Боксът е една дисциплина, която първо поражда дисциплина в дадения затворник. Човекът гледа по-спокойно на деня, който е много дълъг в затвора. 24 часа са много дълги”, обясни Димитров.

Боксовия турнир наблюдава правосъдният министър Надежда Йорданова. „Да се осигуряват различни дейности, да намалява агресията и да им помага за социализацията, когато изтърпят своите наказания”, подчерта тя.

В турнира участваха 30 затворници от цялата страна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.