През април беше съобщено, че руският президент страда от рак на щитовидната жлеза

До края на годината руският президент Владимир Путин ще бъде изпратен в санаториум, прогнозира бивш шеф на MI6.

При постоянните слухове за сериозно влошаване на здравословното състояние на руския лидер, един от методите за "придвижване на нещата", без да е необходим насилствен преврат, е настаняването му в дългосрочен болничен център за неизлечимо болни, заяви Ричард Диърлов.

Това са мислите на Диърлов, който говори в подкаста One Decision, на който е съорганизатор.

„Мисля, че той ще си отиде до 2023 г. - но вероятно в санаториум, от който няма да излезе като лидер на Русия. Не казвам, че няма да излезе от санаториума, но няма да излезе повече като лидер на Русия. Това е начинът да продължим нещата без преврат“, заключи той.

През април беше съобщено, че Путин страда от рак на щитовидната жлеза и е наблюдаван 24 часа в денонощието от лекар-специалист. Откритието, направено от разследващата медия "Проект" - блокирана в Русия и сега функционираща от чужбина - подкрепя неотдавнашните теории, че Путин е обявил война, страдайки от медицински проблеми, скрити от руския народ. Една от версиите е, че той е бил лекуван със стероиди, което е довело до подуване на лицето и шията.

Диърлов посочи Николай Патрушев, секретар на Съвета за национална сигурност и един от любимите "силовици" на Путин, като вероятен заместник, ако Путин бъде откаран в санаториум.

„В този случай заместникът вероятно ще стане постоянен", добави той. "В руското ръководство няма план за приемственост“.

Той изказа предположение, че наближава "краят на този режим в Русия", но "това не означава, че той ще изчезне".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС