Това заяви зам.-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов

Предвижда се да бъдат изградени 160 зарядни станции за електромобили по първокласната пътна мрежа. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов по време на провеждането на кръгла маса на тема „Настояще и бъдеще на българския автомобилен парк“, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Костадинов допълни, че в програма „Транспортна свързаност“ до 2027 г. е предвидено финансиране и за изграждане на няколко станции по пристанищната инфраструктура.

Стартира 25-ото издание на Автомобилен салон София 2022 г. (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Министерството на транспорта и съобщенията се стреми към постигането на високоефективна, модерна и безопасна транспортна система в България, която да позволява балансиран и устойчив начин за интеграция на всички транспортни сектори“, каза зам.-министър Костадинов.

„Сред водещите приоритети на нашата политика е развитието на модернизацията на транспортната инфраструктура, както и ограничаване на негативното въздействие върху околната среда“, отбеляза още той.

„Темата на NOVA“: Ретрофит - да превърнеш стара кола в електрически автомобил

В заключение Костадинов заяви, че целта е към 2030 г. транспортната система да удовлетворява потребностите на населението и бизнеса за качествен и ефективен транспорт. За да се постигне това е важно да се търси синергия между администрацията, бизнеса и гражданите, допълни заместник-министърът.

След дискусиите Божидар Костадинов, заедно с останалите официални лица, откриха „Автомобилен салон София 2022“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА