Двама български евродепутати определят случилото се като провокация

„Това е пожар срещу българщината. Това е подпалвачество. Кои режими палят културни центрове с хора вътре? Това е атентат срещу българите в Македония”, каза евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването  на NOVA NEWS „Твоят ден” по повод палежа на Българския културен център „Иван Михайлов” в Битоля в събота. По думите му политиката в Скопие винаги е била двулична, но към България – константна. 

Подпалиха Културния център „Иван Михайлов” в Битоля

„Руският интерес е да има раздор в ЕС”, смята Андрей Ковачев в продължение на коментарите по темата. По думите му се прави всичко в посока Сърбия и Македония да нямат добри отношения с България, да няма единен и силен ЕС. „Техният интерес е да има разединен и скаран ЕС - колкото се може повече държави, които се мразят помежду си със силна руска агентура”, посочи Ковачев.

И двамата евродепутати критикуваха поведението на българския премиер по отношение на политиката му със Северна Македония.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.