Грози го наказание от 1 до 5 години затвор

55-годишен варненец ще отговаря пред Районния съд за нападение над лекар, извършено преди около две години. Това съобщиха днес от Прокуратурата, като уточниха, че ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи присъда от 1 до 5 години затвор.

Нападнаха медици от „Спешна помощ" в Самоков

Той и негови близки се нахвърлили върху дежурния лекар на 17 септември 2020 г., след като научили, че сестра му е починала в болницата. Виковете и крясъците им, с които искали обяснение за смъртта на жената, прераснали в реален натиск.

При него докторът се озовал притиснат между стената и вратата на клиниката. Тогава обвиняемият го ударил с юмрук в главата и в бъбрека, вследствие на което лекарят получил лека телесна повреда и се наложило да остане в болницата за кратко.

Обвиняемият не е криминално проявен, бил е осъждан, но е реабилитиран. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Сербезова: Ще настоявам за бързи производства и ефективни присъди за агресия срещу лекари

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.