Вижте кой поема поста след спешната рокада

Спешни рокади в националния отбор по футбол на България, след загубата от Грузия. В неделя националите ни претърпяха поражение с 2:5, а след мача треньорът Ясен Петров подаде оставка. Временно начело на отбора застава Георги Иванов – Гонзо. Първият гол в българска врата се оказа предвестник на „буря от грешки“. Последва канонада от грузински атаки. И още голове.След сблъсъка Ясен Петров подаде оставка като селекционер.

„Абсолютно нямам моралното право да остана. 32 сек. Извинявам се на хората за този резултат“, заяви Ясен Петров.

С националния отбор на България той записа 17 мача. От тях спечели три и загуби девет.

„Не мога да кажа, че има вина Ясен. Явно не са там нещата. Ясен за мен е един добър треньор“, Джони Велинов, бивш футболен национал.

Според бившия национал Джони Велинов загубата от Грузия се дължи на умора, от една страна, и на много заметени под килима проблеми, от друга.  „Просто нямам представа как се случи това нещо. Нямам думи да го коментирам… Не искам да плюя никой… но все пак някой трябва да си помисли… за много неща“.

В официална позиция от БФС изразиха, цитирам, силно възмущение от поведението на българския национален отбор. И добавиха, че националната фланелка е чест, гордост и отговорност.

„Срамно е да паднеш от Грузия с два на пет у дома!Отборът деградира години наред”, твърди Иво Вецев, спортен журналист.

Последният случай, в който националите допуснаха повече от четири гола беше при загубата от Англия с 0:6. Преди три години. „Проблемите започват от 94-а година. България става четвърта в света и от там футболът спира да се развива“, посочва Вецев.

Според Вецев пример пред страната ни за правилна футболна политика е Северна Македония, чийто най-добър футболист е оценяван на 24 милиона евро, което е повече от общата стойност на всички родни национали – напук. „Школите не работят като хората, футболни центрове са забравени от Бога… говорим за Враца, Русе, Варна… навсякъде, където е люпилня за български футболисти“, казва журналистът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.