Премиерът Кирил Петков вече опитвал да привлече на своя страна депутати от ИТН

Планът за намиране на липсващите 12 гласа за мнозинство в пленарната зала вече бил задействан, твърдят от „Има такъв народ“. „Да, Кирил Петков е говорил с наши депутати, и то не само един”, обяви Тошко Йорданов.

В списъка с избраните бил попаднал депутатът Кирил Симеонов. Вчера получил обаждане от премиера за среща на четири очи. „Срещнахме се близо до БНР в някаква негова лаборатория или нещо такова”, потвърди Симеонов. Целта била да си поговорят за бъдещето на страната. Депутатът от „Има такъв народ“ отрече Петков му е предлагал постове или пари. „Просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, да не хвърляме страната в хаос”, обясни народният представител.

Симеонов от ИТН: Петков ми се обади и се срещнахме

Освен Кирил Симеонов имало и други поискани депутати, твърди Тошко Йорданов. „Кирил Петков е Tатяна Дончева в панталон. Дончева предлагаше 500К, а Петков обещава светло бъдеще”, коментира Йорданов.

Потърсеният депутат веднага казал на колегите си от партията и ги уверил, че остава лоялен. „Нищо не му отговорих, аз му казах, че му благодаря за разговора и си заминах”, каза още Кирил Симеонов.

Премиерът обяви, че ще продължи да се среща с депутати (ВИДЕО)

Въпреки интереса към депутатите им, от „Има такъв народ“ обявиха, че са сигурни в хората си. Но все пак можело да има някъде предател, подчерта председателят на парламентарната им група Тошко Йорданов. Не предатели, а партньори за приемането на бюджета и на други важни решения търси премиерът Кирил Петков, обяви самият той във видеообръщение. „Аз ще продължа да водя разговори с всеки един депутат, който се чувства, че неговата отговорност не е към нечий партиен лидер, но към България”, обяви министър-председателят. Заради това според премиера и правителството ще остане стабилно, и в парламента ще се намерят липсващите 12 гласа. Той заяви още, че вярва във високия морал на някои депутати, които ще изберат България пред своя партиен лидер, „особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно хвърля риск върху това правителство, само заради личното си его”.

Какъв ще е резултатът от разговорите на премиера, ще стане ясно при първото ключово гласуване в пленарната зала.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.