Те са намерение в автобус, пътувал от Германия към Турция

Митнически служители откриха недекларирани пари на стойност над 1 950 000 лева при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от Агенция “Митници”.

На 11.06.2022 г. на пункта пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. 

Шофьорът е бил турски гражданин. С него са пътували още двама шофьори и двама пасажери. По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при което са отбелязани необичайни плътности около задната дясна гума. При последвалия физически контрол е открит специално изграден тайник, в който са били скрити 34 пакета с общо 1 000 285 евро (1 956 387 лева).

 

 

Образувано е бързо производство с бвиняеми Н.Т., на 57 г., и Б.Ч., на 50 г., турски граждани. Установено е, че Н.Т. склонил Б.Ч да му осигури място, в което да укрие носената от него валута, като обещал да му даде 500 евро. Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор. По случая работи Районната прокуратура в Хасково – Териториално отделение–Свиленград.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.