Икономическата комисия прие на първо четене новите разчети за държавната хазна

Едно от условията за гласуване на подадените оставки беше първо да бъде актуализиран бюджетът. Новата сметка ще срещне подкрепата на депутатите, смята  Мартин Димитров от "Демократична България". Коментарът му дойде след като икономическата комисия в парламента прие на първо четене новите разчети за държавната хазна. С 10 гласа „За” депутатите приеха предложените от кабинета финансови промени. От заседанието отсъстваха представителите на "Има такъв народ". А по-рано в понеделник, от ДПС бяха категорични, че няма да подкрепят новия бюджет на първо четене. И искат промени в него.

„За бюджета - с тези параметри не. Но с други по-добри - да. Което означава че на първо четене ДПС няма да подкрепи бюджета, но между 1 и 2-ро четене- ще подкрепим всички мерки. Дори ще ги усилим, за да има пари за бизнеса за хората”, категоричен е Йордан Цонев от ДПС.

„Специално за бюджета всеки, който влезе в пленарна зала и гласува против - той гласува против увеличението на пенсиите, той гласува против диференцирано ДДС на парното и за газа. Нека всеки народен представител да си реши, но ако не подкрепи тези мерки – дължи обяснение на обществото”, категоричен е Мартин Димитров от ДБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.