Това заяви президентът

"Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система". Това заяви президентът Румен Радев в коментар на актуалната политическа обстановка у нас.

Той категорично заяви, че "българският парламент не е тържище". "Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват доверието на българите в политческата класа", коментира още държавният глава. Според него има "братуване между политически противници в името на властта".

Депутати стигнаха до саморазправа в НС (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Блокажът на институциите е факт, но хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от решаването на неотложните задачи", каза още Радев.

Според него кабинетът трябва да разсее съмненията, че може да отстъпи от позицията на България по темата за Северна Македония.

„Идната седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Затова и НС, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява премиерът. Но тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия”, заключи президентът.

Атанас Атанасов: Радев да докаже, че се пазаруват депутати

Държавният глава не отговори на въпрос готов ли е със състава на служебен кабинет, ако всички останали варианти по Конституция бъдат изчерпани. 

Думите на Румен Радев , че “се пазаруват депутати” предизвика реакцията на зам.-председателят на парламента генерал Атанас Атанасов да докаже тези твърдения.

„Като зам.-председател на Народното събрание настоявам президентът Радев публично да представи доказателства за твърдението си, че се пазаруват депутати. В противен случай трябва да понесе отговорност затова, че с клевети съучаства в опита за сваляне на правителството", написа Атанасов в своя Facebook профил. 

 

 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.