На ГКПП „Кулата” колоната от автомобили достигна почти 10 км, на ГКПП „Дунав мост” хиляди коли и камиони чакаха с часове

Опашки от коли и задръствания се образуваха на ГКПП „Кулата” и ГКПП „Дунав мост”.

Чакането на пункта „Кулата-Промахон” се проточи с часове, а колоните бяха километрични. Близо 3 часа отнемаше преминаването през границата там, като причината за това не беше в технически проблем, а в интензивния трафик.

Още от сутрешните часове на неделния ден, в посока Гърция, на път тръгнаха хиляди туристи - голяма част от тях румънци. На границата, въпреки че всички гишета обработваха документи на пълни обороти, се образува струпване и това накара полицията да започне да спира колоната още на АМ „Струма”.

Опашка от коли на граничен пункт „Кулата”

Чакането обърка плановете особено на тези, които тръгваха за Гърция за кратка почивка. „Неприятно е, жега е. Всеки иска в момента да е на плажа и да си почива. Молим за по-добра организация по пътищата, за да може да не чакаме”, каза един от тях.

В колоната  попаднаха и хора, чиято крайна дестинация не беше Гърция, а селата преди границата. На тях им се наложи да чакат редом с туристите, въпреки че не пътуваха за почивка.

В следващите дни се очаква трафикът отново да бъде интензивен и причината за това отново са румънските туристи, които в края на юни започват активните си почивки.

Отново километрични колони от тирове на „Дунав мост”

Отново тапи и задръстване имаше и пред граничния пункт „Дунав мост”. Десетки леки коли с прибиращи се от България румънци чакаха с часове, за да преминат границата. Заедно с традиционната опашка от тирове направиха преминаването около граничния пункт невъзможно.

От вчера започна и аварийно асфалтиране на „Дунав мост” от българска страна. Движението се пропуска в едното платно на съоръжението и това допълнително утежнява трафика.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.