Вижте кой излезе на жълтите павета във вторник преди обед

Три протеста срещу правителството започнаха в центъра на София в часа, в които стартираха и дебатите по вота на недоверие в парламента - 11.00 ч.

Първата демонстрация - срещу високите цените на горивата, бе организирана от движение „Хан Кубрат”. Те изразиха недоволството си и срещу „галопиращата инфлация.”

МВР проверява призиви за ескалация на напрежението на планираните протести

Успоредно с тях започна и протест на Сдружение „Толерантност”. Те обявиха, че са представители на 50 общини от цялата страна и протестират срещу тяхното недофинансиране и лошото им състояние след повишаване цените на електроенергията и горивата. С тях имаше и граждани, които скандираха „Оставка.” 

В 12 часа на протест излязоха и ВМРО. Надсловът на тяхната демонстрация бе „Не предавай Македония.” Те протестираха срещу „подмяната на българската позиция относно започването на преговорите на РСМ за членство в ЕС” – нещо, което нарекоха „национално предателство". 

Демонстрацията си те прекъснаха заради несъгласието си да протестират редом до привърженици на ДПС, които също се събраха пред НС. При тях излязоха и депутатите от парламентараната група на партията. 

В следващите дни са планирани общо 11 протеста, а полицията взима безпрецедентни мерки за сигурност.

Всичко по темата гледайте във видеоматериалите.

Няколко протеста се провеждат днес пред Народното събрание

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.