Преди дни тя обяви, че напуска групата на партията и парламента като цяло

Депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева напуска парламентарната група на партията, но остава в Народното събрание като независима. Това потвърди самата тя за NOVA.

Преди дни Гунчева обяви в личния си профил във Facebook, че напуска както „Възраждане", така и парламента като цяло. Като причини за решението си, тя изброява проблеми с пиара на партията, както и кадровата политика. „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи. Като това многократно го е заявявал в прав текст”, написа тя.

В публикацията си Гунчева добавя, че усеща лично отношение към нея, както и сътрудничество на партията й с ГЕРБ. 

Eлена Гунчева напуска „Възраждане" и НС

На въпрос дали е имала разговор с Костадин Костадинов във връзка с решението й за напускане на НС и „Възраждане” тя отговори: „Имаше многократни разговори с него, с организационния секретар, с групата, на която всички тези проблеми бяха поставени, но така или иначе не намериха решение. Казах, че повече не мога да се примирявам с това, но ми беше обяснено, че без партията аз съм никоя и общо взето всички депутати са взаимозаменяеми. В този случай няма как да остана”.

Костадин Костадинов свърза напускането на Гунчева с вота за премахване на ветото за Северна Македония като написа във Facebook: „Снощи изненадващо една вече бивша депутатка от „Възраждане” е изживяла катарзис по отношение на организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно защо се случва това”.

Костадинов с първи коментар, след като Гунчева напусна НС и „Възраждане”

Сред мотивите на Гунчева са и безотчетните пари, които се полагали на депутатите. Те били взети от партийната каса без отчет как се изразходват. По думите й те възлизали на 2/3 от основното възнаграждение на депутатите – около 42 хиляди лева. „Г-жа Гунчева знае много добре за какво отиват парите и това, което казва, наистина не й прави чест”, каза Костадинов.

Гунчева беше единственият отсъстващ от пленарната зала депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета „Петков". Тя обясни липсата си със здравословен проблем.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.