Според него не е добре да влизаме в поредица от избори, но след снощи трябва внимателно обсъждане на ситуацията

„С нас никой не е обсъждал тази тема. Доколкото разбираме, няма подобно обсъждане и решение на МС, което поставя ситуацията в много странни граници.” В това бе категоричен Борислав Гуцанов от БСП в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS. Поводът е изгонването на 70 руски дипломати от страната ни. 

България гони 70 руски дипломати

Гуцанов каза, че това е и причината в 13 часа да се събере Изпълнителното бюро и парламентраната група, за да вземат решение как да продължат. "Това е безпрецедентен акт, такова действие не знам да е имало в историята на България и Европа," каза Гуцанов. Според него закриването на генералните консулства в Русе и Варна няма да допринесе за добрите взаимоотношенията между България и Русия.

Затварят руските консулства в София, Варна и Русе

По думите му е важно България да не бъде хвърляна в поредица от избори. „Но след снощната ситуация трябва да бъде обсъдено  много внимателно всичко, което се случва, и до няколко часа ще имате нашето решение по тази тема.”  

ГОНИМ РУСКИ ДИПЛОМАТИ: Политическите реакции

"При такива силни действия трябва много ясно да се носи отговорност кой и как взима подобни решения,” посочи още Борислав Гуцанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.