Той увери, че днес продължават да търсят подкрепа за компенсации за бизнеса от 1 юли

ДПС все още нямаме позиция за изгонването на 70 руски дипломати от страната ни. "Нашата политическа партия винаги е подхождала сериозно, но все още нямаме изградена позиция. По-късно ще очакваме". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от ДПС Байрам Байрам. „Темата е доста нова, последните дни се занимаваме основно и активно с приемането на актуализацията на бюджета”, посочи той.

България гони 70 руски дипломати

ГОНИМ РУСКИ ДИПЛОМАТИ: Политическите реакции

Позицията на бизнеса по отхвърляне на компенсациите му за високите цени на електроенергията той коментира така: "Снощи късно на Комисията по бюджет и финанси ние подкрепихме предложенията. Но както винаги, бившите управляващи, случайните мимнувачи на властта не подкрепиха нашето предложение. И видяхме, че отново те бягат от отговорност".

Според него правителството е трябвало да предприеме мерки за удъжаване на компенсациите от 1 юли преди приемането на бюджета. "В момента бизнесът наистина е застрашен и има риск от 1 юли да не получава никакви компенсации за електроенергия. Но отговорността е напълно на бившите управляващи. Днес ще продължим да търсим подкепа за приемане на компенсациите за елекстроенергия от 1 юли", посочи Байрам.

Той отхвърли критиките, че има риск да се намерят гласуваните от опозицията 760 млн. лв. над актуализирания бюджет. И подчерта: "Ние дори приехме дори малко по-консервативен вариант от 760 млн.лв. Предложението на ДПС бе за 890 млн. лв. Повечето народни представители в комисията се обединихме около това, че това реално ще бъде изпълнено".

Гледайте целия разговор във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.