Така лидерът на парламентарната група на ДБ коментира конфликта по оста България – Русия

Ако шефът на ДАНС е добавял в списъците с изгонени руски дипломати хора, за които няма достатъчно основания, това повдига въпроса за неговата отговорност. Така лидерът на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов коментира конфликта по оста България – Русия след среднощния Председателски съвет в парламента.

Йорданов: Премиерът е използвал службите, лъгал е брутално

„Има най-различни доклади на ДАНС. Има два списъка с лица, за които Агенцията твърди, че представляват опасност за националните ни интереси в различна степен”, каза още Иванов.

Той бе категоричен, че казусът засяга изключително сложни процеси – и административни, и политически. „Докато не се изясни всичко, ще чувате различни интерпретации”, смята още депутатът.

Митрофанова пред БНТ: Отговорът на Русия ще бъде много тежък

Той подчерта, че нито МС, нито Председателският съвет могат да установяват фактология. „А от контекста при фактологията се вадят отделни неща и така може да се сглобят много картини”, заключи Иванов.

ВСИЧКО ЗА ДИПЛОМАТИЧЕСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ ПО ОСТА БЪЛГАРИЯ-РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.