Той излежаваше 7-месечна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Освобождават предсрочно шеф Андре Токев. Той излежаваше 7-месечна присъда за шофиране в нетрезво състояние, от която му оставаха още 2 месеца и 14 дни. За предсрочно освобождаване бе необходимо той да е изтърпял не по-малко от 1/2 от наказанието си.

Съдът реши, че процесът на адаптация на Токев е протекъл безпроблемно. Той бил спокоен и балансиран, не проявявал враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

СНИМКИ НА ТОКЕВ В СЪДА ВИЖТЕ ТУК

В затвора шеф-готвачът се отличил с безупречна дисциплина и проявил самоинициатива. Не можело да бъде възприеман като реална опасност за обществото. Токев приемал изцяло отговорността за криминалното си поведение, признавал вина и демонстрирал нагласи за промяна, посочва в мотивите си за предсрочното му освобождаване съдът.

"Искрено се надявам с Андре Токев повече да не се виждаме по съдебните зали. Гласуваха му голямо доверие, че това няма да се повтори", заяви прокурорът по делото. 

"Искам да кажа, че много добре съзнавам грешката си. В затвора работя по 12 часа. С оскъдни продукти показах ново ниво на готвене. Създадох условия за работа. От 30% посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна”, заяви шеф Токев пред съда. И допълни: „Спортувам всеки ден между 2 и 3 часа. Обучавам се как да тренирам. Написах проект - да играем игри и да се социализираме. Началникът го хареса, но няма как да бъде приложен. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.