Целта е да се възроди патриотичният дух у младите хора

Понякога възрастните забравят онова чувство, което кара кожата ти да настръхне, когато чуеш химна, когато видиш гвардеец, когато се докоснеш до нещо истинско българско. Децата са преуморени от това да бъдат глобални. Те просто имат нужда да почувстват историята такава, каквато е. Тези думи са на д-р Денислава Ангелова, която е председател на Сдружение "Младежки гвардейски отряди“.

Идеята за създаването на отрядите е да се възроди патриотичният дух у младите хора, а у най-малките – да се възпита и отгледа родолюбието.

„Защо избрах тази кауза? Защото в нея има смисъл, има дух, има истина. Българският гвардеец е символ на българската държавност”, категорична е д-р Ангелова.

За да станеш млад гвардеец, трябва да имаш отличен успех, казва още инициаторката на отрядите. Трябват още мотивация да си част от гражданското общество на България и да я носиш в сърцето си, допълва тя.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.