Те настояват да се извърши детайлно разследване и да се наложи справедливо наказание на виновните за катастрофата на бул. „Черни връх”

Протестиращи се събраха пред сградата на Първо районно полицейско управление в София. Недоволството им е насочено срещу по думите им - „несправянето с корупцията в МВР”.

Полицайката Симона Радева пред NOVA

Недоволстващите се организираха в социалните мрежи и се събраха пред сградата точно в 19 часа. На мястото пристигнаха и много родители с малки деца. Те настояват да се извърши детайлно разследване и да се наложи справедливо наказание на виновните за катастрофата на бул. „Черни връх”, при която загинаха две млади жени, а обвиняемият Георги Семерджиев даде положителна проба за наркотици.

Мястото на протеста не е случайно. Именно там работи полицайката Симона Радева, която временно е отстранена от длъжност. От следствието вече заявиха, че тя активно е помагала на Семерджиев да се укрие, като срещу нея тече разследване за покровителстване.

По време на протеста се стигна и до леко напрежение, след като мъж легна пред входа на РПУ-то.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.