Тя е написана от чешкия бизнес консултант Роберт Влах и вече е издадена на български

„Пътят на фрийлансъра” – така се казва книгата на чешкия бизнес консултант Роберт Влах, която дава полезни съвети за тази все по-привлекателна сфера. Неговият труд вече съществува и на български благодарение на издателя Кремена Методиева.

„Винаги търсим интересни и важни теми, заглавия и автори, които наистина помагат. Фрийланс работата не е новост. Тя съществува от векове. Започнахме да търсим книга по темата. Моята дъщеря, която е млад фрийлансър, намери такава книга”, разказа тя.

„Все повече млади хора имат нужда от съвети. Когато намерихме тази книга и двете бяхме много ентусиазирани и опитахме бързо да я издадем”, добави тя.

Според автора Роберт Влах когато условията стават все по-тежки, все повече хора започват да се ориентират към свободните професии и минават на свободна практика или се обръщат към друг вид заетост и кариера.

„Фрийлансърите са хора, които са с независима професия. Те са изключително големи професионалисти и са експерти в една област. Това са дизайнери, адвокати, съветници, преводачи и други”, уточни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.