Новият сериал е базиран изцяло на литературната сага на Джордж Мартин

Три години след края на сериала „Игра на тронове" на екран излиза неговата предистория. Премиерата е на 21 август. Новият сериал е базиран изцяло на литературната сага на Джордж Мартин. Какво представлява светът в „Игра на тронове" и как сериалът се превърна в един от най-успешните в киноиндустрията – разказва Запрян Запрянов.

История за огън, лед, дракони и борбата на благороднически фамилии за власт и за железния трон. Сюжетът се развива на континенти, различни от тези, които познаваме, но и там лоялност и корупция са средства за оцеляване.

3 ГОДИНИ СЛЕД ФИНАЛА: С какво се занимават звездите от „Игра на тронове” (ГАЛЕРИЯ)

Станислав и Ангел са двама от милионите фенове на „Игра на тронове“ по света и сред хилядите у нас. „Всяка династия има определена територия, която тя управлява. В крайна сметка войната на династиите е важна. Троновете воюват един с друг“, казва Анегел Апостолов.

Той открива паралели между сюжета на сериала и българската история. „Типичната грешка, която допускат великите български владетели, е именно върховната цел – превземането на Константинопол. Затова и доста герои от сериала гризват дръвцето, точно защото имат върховна цел, която не е постижима“, добавя Апостолов.

Друга българска следа в „Игра на тронове“ е участието в сериала на актьора Захари Бахаров. Персонажът му обаче загива. „Няма застраховани герои. Харесваш си някой, казваш си, че ще победи и в следващия момент му пада главата. Тук нямаше главни герои“, коментира Станислав Пац, който е фен на сериала.

Джордж Мартин обеща различен край на Game of Thrones

Това е така, но с някои изключения - като любимия образ на Станислав – Санса Старк. „От едно объркано момиче, което няма посока, тя стига до доста хладнокръвна и пресметлива потенциална кралица“, казва Пац.

Друг от малкото успели да надживеят смъртта всъщност е безсмъртен – Кралят на нощта. „Силата на разрушението не подлежи на съюзи с някой друг“, коментира Ангел Апостолов.

Сега феновете на „Игра на тронове“ отново тръпнат в очакване. До премиерата на предисторията остават броени дни. Станислав обаче предупреждава: „Когато човек има свръхочаквания е много лесно да бъде разочарован. Дали ще стане отново такава мания – зависи от хората и общността“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.