"В романа ще се появят нови герои, които ще повлияят на сюжета", издаде писателят

Американският писател-фантаст и автор на поредицата от романи „Песен за леда и огъня“ Джордж Р. Р. Мартин разкри подробности за новата си книга „Ветровете на зимата“. Той пише за това в личния си блог Not a Blog, предаде БГНЕС.

Най-любопитните моменти от червения килим (ВИДЕО+СНИМКИ)

Авторът отбеляза, че събитията, които се случват в творбата, ще се различават от тези, показани в поредицата Game of Thrones. Според писателя неговите романи са по-големи и по-сложни от поредицата. „Например, в романа ще се появят нови герои, които ще повлияят на сюжета. Ще кажа също, че не всички герои, оцелели до края на Game of Thrones, ще доживеят до края на цикъла „Песен за леда и огъня“. Точно както не всички герои, които умират в „Игра на тронове“, ще умрат в книгата“, каза той.

Джордж Р. Р. Мартин: Доволен съм, че "Игра на тронове" приключи

Мартин добави, че не може да говори за края на романа. „А финалът? Ще трябва да се изчака, докато стигна до него. Някои неща ще останат същите, а много няма“, каза той.

Мейзи Уилямс от "Игра на тронове": Срамувах се от тялото си

„Ветровете на зимата” е епичен фентъзи роман на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, шестата и предпоследна част от сагата „Песен леда и огъня“. Очаква се този роман да бъде завършен и публикуван през 2022 г. Книгата е косвено свързана с шестия и седмия сезон на телевизионния сериал „Игра на тронове”. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.