В имота доскоро се помещавали от ВМРО

Нецензурни надписи се появиха върху стените на офис, който е собственост на столичния район „Слатина”. Те гласят „Бог прощава - ВМРО - не”, „Смърт за ДБ”, има и нецензурно обръщение към кмета на района.

На 1 август на мястото идват служители на общината, заедно с полицията, за да запечатат имота. Допреди няколко дни в него се е помещавала партия ВМРО. „Официално се е помещавала законно точно допреди една. Оттогава ние сме изпратили предизвестия, уведомили сме ги”, обясни кметът на Район „Слатина” Георги Илиев.

Относно кой е авторът на надписите, той каза: „Мога да предполагам, че това, което самите представители на ВМРО са написали под моя пост, че това са били младежи, с буйна кръв. Предполагам, че са някои от техните симпатизанти, които са им помагали с изнасянето на мебелировката”, добави кметът.

Илиев посочи, че не приема надписите като заплаха. Обяснява си ситуацията с това, че е изпълнявал буквата на закона. „Ако трябва да сме съвсем точни, ВМРО няма право на това помещение още след априлските избори през 2021 г. Още тогава можех едностранно и принудително да им го отнема”, каза той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.