Бившият премиер Кирил Петков коментира отстраняването на Румен Спецов във Facebook

След решението на кабинета да смени шефовете на НАП и на Агенция „Митници” политическите реакции не закъсняха. Бившият премиер Кирил Петков коментира отстраняването на Румен Спецов във Facebook. По думите му смяната е „немотивирана" на фона на „рекордни приходи и много добра събираемост". И допълва, че моделът на феодални зависимости и задкулисни ходове атакува от всеки ъгъл.

Въпреки острия си тон към служебния кабинет в последните дни Корнелия Нинова запази мълчание по темата с рокадите. Коментари за уволнението на Спецов и Тонев обаче дойдоха от лидерите на доскорошната опозиция.

„Нова власт като дойде, колеги, не търсете реваншизъм, когато се сменят политически кабинети. Това е естествена част от процеса”, каза Мустафа Карадайъ.

„Огромни пари от контрабанда натрупаха тези момчета. Убеден съм, че техните избиратели скоро ще разберат как и колко са се облагодетелствали. Виждате, че на всички наши твърдения и въпроси сега служебното правителство всеки ден дава отговори - и те са хаос, хаос, катастрофа”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов: Контрабандата в момента е страховита

Той критикува кабинета „Петков” и по темата за доставките на втечнен газ.

„Добре бе, г-н министър, да не ти казвам Александре, както ти сам се определи, като имаш оферта и тя е задължаваща за този, който я дава, защо не подписа договора? - Защото ще се види, че това, което г-жа Бориславова обясняваше, че ще бъде 4-5-6 пъти по-евтино, ще се окаже с десетки проценти по-скъпо и индустриалците ще фалират”, каза още Борисов.

А от ДПС призоваха служебната власт да погледне към всички възможни източници за суровини.

„Турция е една от държавите, които играят важна роля, свързана с тази част. Важно е за България да имаме тези срещи и тези контакти. Нещо, което мога да кажа като добра новина - политическото ръководство е много благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност към България”, заяви Мустафа Карадайъ.

А наред с политическите коментари за действията на правителството, от ГЕРБ заговориха и за бюджета с чувство за хумор.

„Искате ли да ви кажа как Гълъб Донев ще прави бюджет? – Перо по перо”, каза Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.