Жителите на Рогачево блокираха пътя за Албена

Жители и гости на балчишкото село Рогачево излязоха на протест, заради постоянни проблеми с водоподаването и за кратко блокираха пътя за курорта Албена. Недоволството им е предизвикано от липсата на течаща вода в последните три седмици, но проблемът не е от вчера и те призовават всички отговорни институции за трайното му разрешаване. В противен случай ще продължат с протестите.

„Никой досега не се отзова да помогне на това село, тъй като то започва да става вече курортно селище с много туристи. Поради остарял водопровод – етернитов, напукан, постоянни аварии, туристи, които искат да посещават селото, като разберат, че няма вода и си отказват резервациите. Търпението е свършило и оттук нататък всички управляващи трябва да знаят, че ние при всеки случай, когато водата спира, ще бъдем тук”, каза Мария Гандева. Виолета Дембакър пък разказа, че местните купуват питейна вода, за да обслужват битовите си нужди.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.