Мярката е част от инициатива за опазване на околната среда

Електрически скутери стават част от автопарка на Египетската организация на линейките, съобщи министерството на здравеопазването и населението. Екологичните превозни средства ще служат за оказване на спешна медицинска помощ наред с традиционните линейки. 

Екотранспорт: Електрическите скутери - бързи и удобни (ВИДЕО)

Бързината и малкият размер на скутерите ще им позволи да минават през тесните улички и алеи, каквито има на много места в Египет. Пробегът им с едно зареждане на батерията е над сто километра. Идеята е да оказват първа помощ до пристигането на линейките. 

Въвеждането на електрическите скутери е част от инициативите за опазване на околната среда, които египетското правителство осъществява в съответствие с целите на Конференцията по климата на Организацията на обединените нации. Тази година мащабният форум - КОП 27, ще се проведе от 6 до 18 ноември т. г. в египетския курорт Шарм ел Шейх.

Брюксел с нови правила за е-тротинетките под наем

През септември Египет миналата година сключи договор за над три милиарда египетски лири (190 милиона долара) с германския автопроизводител "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz) за доставка на 2510 линейки и мобилни клиники, които използват екологично гориво, припомня в. "Ал Ахрам". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА