В понеделник или вторник ще стане ясно дали ПП и ДБ ще се явят заедно на изборите

В понеделник или вторник ще стане ясно дали „Продължаваме Промяната" и „Демократична България" ще се явят заедно на изборите. Това обяви Асен Василев пред БНР.

„Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може да се постигне най-добре”, каза още той.

И допълни, че партиите трябва да се изчистят от хора с корупционен интерес. „Ако някой го е страх от институциите - или е направил нещо грешно, не трябва да е в тази игра", категоричен бе Василев.

ПП ще обжалва решението за председатели в РИК (ОБЗОР)

Той увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях. „Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми", коментира Асен Василев.

Правителството не се е отказвало от договора с "Газпром" по правилата, по които е бил сключен, каза още той.

„С „Газпром" продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който „Газпром Експорт" да си изпълнява задълженията. Газ ще има", коментира Василев.

Петков: Гръцката връзка е факт, цената там ще е 4 пъти по-ниска

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев той заяви: „След смяната на Николай Павлов като директор на „Булгаргаз” и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални. Никога не сме били формирани като президентска партия”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР