Според говорителя на ЦИК законът е спазен

„Продължаваме Промяната” ще сезира съда, заради масов отказ на ЦИК да избере представители на партията за председатели или секретари в районните избирателни комисии. Това обявиха от пресцентъра на партията. По думите им Централната избирателна комисия е решила да назначи на съответните позиции представители на ГЕРБ и ДПС.

Демерджиев: МВР ще вложи целия си ресурс за изборите, ще се използват СРС-та

От „Продължаваме Промяната” не са доволни от решението на ЦИК за избор на председатели в районните комисии. „Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилното представителство, но това го очакваме”, коментира бившият министър-председател Кирил Петков.

„Продължаваме Промяната” ще обжалва решението на ЦИК за председателите на РИК

Според говорителя на Комисията Росица Матева, законът е спазен. „Имаше комисии, в които не беше постигнато съгласие при областните управители. ЦИК взе съответните решения. Смятам, че е спазено изискването на Изборния кодекс, във всяка комисия има представители на всяка парламентарно представена партия”, твърди тя.

Петков отправи и призив към служебното правителство - да има прозрачност при провеждането на предсрочния вот. „Работата на служебното правителство е да проведат честни избори и да не позволят да се промъкне нито една хартиена бюлетина през задния вход”, категоричен беше експремиерът.

Партията на Цветан Цветанов няма да участва в изборите

МВР е на крак, именно за да се ограничи корупцията по време на избори, увери министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. „Това, което може да надградим, е освен да поддържаме противодействие на възможността да бъде манипулиран вотът, да издирим и да накажем хората, които стоят зад тези практики”, подчерта вътрешният министър.

"Има такъв народ" се регистрира в ЦИК (ВИДЕО)

Още 4 дни остават на партиите и коалициите да се регистрират за предстоящия вот. В късния следобед документи подадоха и от „Има такъв народ”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.