Той излязъл да се почерпи с колеги и заспал на улицата на път за вкъщи

Японски полицай, прекалил с алкохола и заспал на улицата, е изгубил документи за разследвания, съдържащи личните данни на около 400 души, включително на заподозрян в престъпление, предаде Франс прес, позовавайки се на полицията и местни медии.  
Четиридесет и девет годишният полицай от префектура Хього e изгубил чантата с документите между късните вечерни часове в петък и рано сутринта в събота, съобщи служител на реда от местната полиция.

АКЦИЯТА НА МВР: Шофьор е засечен с 5,11 промила, друг - със синя лампа (ОБЗОР)

Документите съдържат имената и адресите на хора, участващи в криминални разследвания, каза полицейският служител, без да разкрива повече подробности. Според водещи японски медии, които се позовават на полицейски служители, въпросният полицай е излязъл да пийне с колеги и е заспал на улицата на път за вкъщи. 

Когато се е събудил близо до местна гара, той не е намерил чантата и документите с личната информация на около 400 души, включително на заподозрян в престъпление, отбелязват медиите. Това не е първият случай, в който длъжностни лица попадат в неловки ситуации заради пиянски запои. 

Шофьор кара с 229 км/ч на АМ „Европа" (СНИМКА)

През юни властите в град Амагасаки в същия регион съобщиха, че предприемач е изгубил чанта с USB флаш памет с личните данни на всички 460 000 жители, след като е излязъл да пийне и е заспал на открито на път към дома. За късмет USB флаш паметта е намерена скоро след като от общината съобщили за случая. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА