За тях беше подсигурен полицейски ескорт за минаване през граничния пункт „Калотина”

Дни след катастрофата на сръбския автобус на магистрала „Тракия”, шестима сръбски граждани - четири деца и двама възрастни, единият от които в по-тежко състояние, бяха транспортирани от университетска болница в Стара Загора с две линейки и конвой от полицейски автомобили към ГКПП „Калотина“. Там бяха предадени на лекарски екипи от Сърбия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пострадалите още не могат да забравят ужаса от катастрофата, но са в добро общо състояние.

На изпращане лекарите и медицински сестри подариха икона на Богородица на майката на две от децата. А сърбите се разделиха с прегръдка с лекари и медицински сестри. „Това е един огромен емоционален стрес, през който минаха тези хора в абсолютно непозната държава. Част от тях са без родители и персоналът им стана изключително близък - той им помогна, той им даде дрехи, той ги облече, той им помогна да преодолеят този стрес, така, че мисля, че е абсолютно нормално това”, каза зам.-директорът на болничното заведение доц. д-р Георги Минков.

В Университетска болница остава един пациент, който е с ампутиран крак след катастрофата. Очаква се да бъде транспортиран в Сърбия в началото на следващата седмица.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.