В миналото видяхме, че груповата фаза ни дава най-шокиращите резултати

Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар ще бъде първото, което ще се проведе в Близкия изток. Класиралите се 32 национални футболни отбора са разпределени в 8 групи по 4 отбора. Букмейкърът Palms Bet има коефициенти за победител във всяка една от групите, като вече е определил фаворитите. Традиционните сили на национално ниво във футбола се очаква да преминат към следващия кръг на Световното първенство. В миналото обаче видяхме, че груповата фаза ни дава най-шокиращите резултати. Германия, победителят от световната купа през 2014 г., дори не успя да излезе от груповата фаза през 2018 г. Те претърпяха две шокиращи загуби от Мексико и Южна Корея. Възможно ли е да има подобни изненади и на Мондиал 2022 в Катар?

В група А на турнира фаворитът е Нидерландия. "Лалетата" се завръщат на Световното, след като пропуснаха турнира преди 4 години в Русия. Нидерландия има компанията на Сенегал, Еквадор и домакините от Катар. Palms Bet дава 1.48 коеф. за нидерландците да спечелят група А, докато Катар е с най-малки шансове. Очаква се Сенегал и Еквадор да се борят за второто място. Носителят на Купата на Африка за 2022 г. обаче има много силен отбор и дори може да изненада Нидерландия.

Един от фаворитите на Мондиал 2022 - Англия, е в група В със САЩ, Уелс и Иран. Разбира се, "Трите лъва" са вероятният победител в групата. Селекцията на Гарет Саутгейт би трябвало комфортно да премине в следващата фаза на турнира. Отборите на САЩ и Уелс ще водят оспорвана битка за второто място, като Палмс бет им дава равни шансове преди началото на турнира, докато Иран е с 20.00 коеф. за победител в група В.

Аржентинският национален отбор оглавява група С и е фаворитът да я спечели. "Гаучосите" ще имат трудни мачове с Мексико и Полша, но Лео Меси и компания трябва да се справят с тези съперници. Четвъртият отбор в групата е Саудитска Арабия, който е в ролята на аутсайдер. При успех в групата, Аржентина може да се изправи пред ранно предизвикателство на 1/8-финалите срещу един от скритите фаворити на турнира - Дания.

Датчаните са в група D на Мондиал 2022 заедно със световния шампион Франция, Тунис и Австралия. Надали се изненадвате, че "петлите" са фаворити според Palms Bet да спечелят групата с 1.40 коеф. Франция е актуалният носител на Световната купа и има много силен състав, който би трябвало да се справи с опонентите в груповата фаза. Дания също се представя страхотно напоследък и  вероятно ще излезе от групата, докато Тунис и Австралия просто ще се насладят на своите мигове в Катар.

Група Е на Мондиал 2022 ще бъде може би най-оспорваната в битката за първото място. Там са Испания и Германия, като "Ла Роха" е лек фаворит според букмейкърите. Германският тим обаче ще се опита да завърши като победител в групата, в която са още Япония и Коста Рика. Ако Германия оглави своята група, тогава може да се изправи срещу финалиста от последното световно първенство - Хърватия.

Хърватите са в следващата група F, но имат конкуренцията на силния отбор на Белгия. Двете нации ще спорят с Мароко и Канада, на които се дават малки шансове да се класират на 1/8-финалите. Хърватският отбор е в преход, докато Белгия има невероятно силен състав и най-вероятно ще спечели групата. Това може да е много интригуваща битка, ако хърватите надскочат възможностите си, но „червените дяволи“ са в ролята на фаворити.

Един от най-титулуваните отбори на Световни първенства – Бразилия, оглавява група G на Световното 2022. "Селесао" са в компанията на националните селекции на Швейцария, Сърбия и Камерун. Няма да са лесни и трите мача на бразилците, но Palms bet им дава сериозно предимство в групата - коефициентът им за завършване на 1-во място е 1.40. Значително по-високи са ставките за Швейцария и Сърбия, докато Камерун е разглеждан като аутсайдер. Швейцарците се очаква да бъдат най-близо до Бразилия в тази група.

Последната група на Мондиал 2022 предлага интересна битка между Португалия и Уругвай. Кристиано Роналдо и компания ще срещнат Луис Суарес и Единсон Кавани. Португалия е фаворитът в групата, но уругвайският тим има класата да им се противопостави. Другите два тима в група H са Гана и Южна Корея. Родният букмейкър Палмс бет дава много малки шансове на тези два тима да се противопоставят на фаворитите. Очакванията са Португалия да бъде победител в групата, но задачата им срещу южноамериканците няма да бъде лесна.