Село Богдан остава откъснато от света

Безсънна нощ за жителите на село Каравелово. 36 души са били евакуирани през изминалата нощ. 

Истински кошмар е преживяло семейство Нечкови. Приливната вълна, висока над 2 метра, отнесла двора и минала през къщата им. С 4-годишния си внук успели да се качат на втория етаж и остават блокирани там, докато спасителите ги открият и евакуират. 

10-членната фамилия на Пенка Костова живее близо до реката. Успели да се евакуират преди втората вълна да залее селото. Стихията отнесла част от ресторанта им.

Директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция" в Столична община Красимир Димитров каза пред камерата на NOVA, че разчистването на селото ще продължи и през днешния ден. Спасителните екипи ще претърсват и къщи за бедстващи местни жители. По думите му хеликоптер към момента би бил нужен единствено за доставка на хранителни продукти. На място има и алпийски отряд.

КАДРИ ОТВИСОКО: Щетите след пороите в Карловско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Военните изграждат понтонен мост, с който да влязат в съседното село Богдан и да изведат оттам блокираните около 50 души. То продължава да бъде откъснато от света.

Около обяд в пострадалия регион пристигна и държавният глава Румен Радев, заедно с вътрешния министър Иван Демерджиев. Те увериха, че ще има проверки за уточняване причините за наводненията. 

Повече вижте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.