В играта има огромен брой пелерини и е лесно да се изгубите

Шапките в Old School Runescape се превърнаха в основна част от екипировката на всеки играч по различни причини - било то заради силата, удобството или просто за показност.

И тъй като в играта има огромен брой пелерини, е лесно да се изгубите, докато се опитвате да откриете подходящата за вас пелерина. Точно затова събрахме Топ 10 на най-добрите пелерини от старата школа на Runescape.

1. Плащ за максимални умения

23-те умения на Runescape са разделени на три категории: Основни, Средно напреднали и Напреднали. За да получи максимален плащ, играчът трябва да има 99 точки и в трите категории. Всички шапки за умения могат да се използват в един и същи плащ, което позволява на потребителя да се телепортира в резиденция, собственост на играча, както и в сандък с банка на занаятчия!

Дори комбинирането на други пелерини, като например адската и митичната, със сглобителя на Авас за най-голямата мода и права за хвалене, които Джилинор може да предложи, е възможно с тази пелерина, затова, ако наистина я искате, трябва да обмислите получаването на OSRS макс акаунт.

2. Плащ за строителни умения

Пелерината "Умение за строителство", която се дава на играчите при достигане на ниво 99 "Строителство", им позволява да се телепортират директно в собствения си дом. Домът ви вече разполага с няколко съоръжения от високо ниво, като Портал Нексус и Басейн за подмладяване, тъй като имате 99 строежа, за да го носите.

Можете бързо да възстановите молитвата, енергията за движение, точките на поражение, специалната атака, намалените статистики и дори да лекувате болести и отрови с помощта на басейна за подмладяване, който е изключително полезен.

3. Пелерина за изработване на умения

Пелерината за умения за занаятчийство, която се дава за достигане на 99-то ниво на занаятчийство, съдържа един от най-великите и полезни телепорти в играта, особено за мобилните играчи, въпреки че на пръв поглед не се използва. Като най-близкия банков телепорт в играта, възможността да се телепортирате до Гилдията на занаятчиите безкраен брой пъти всеки ден е безценна.

Докато се занимавате с убиване, усъвършенстване или преминаване през босове, няма да ви се налага да се притеснявате, че ще губите място в инвентара за няколко руни за телепортиране.

4. Пелерина за дневник на постиженията

За да използвате носа на Дневника на постиженията, трябва да сте завършили всички нива на Дневника на постиженията. Има голям брой специализирани места за телепортиране, които позволяват безкрайни телепорти до всеки майстор на Дневник на постиженията в Джилинор, без да е необходимо да носите руни, за което е толкова полезен този накит за Дневник на постиженията.

5. Плащ за търсене

Като награда за хората, които са изпълнили всички куестове в Runescape, както добри, така и зли, Плащът на куеста е чудесна възможност за тези, които искат да се възползват от по-ниските разходи в зоната на кошмара, както и от полезното телепортиране. Носенето на Quest Cape дава на потребителя безкрайно много телепортации до Гилдията на легендите, което е необходимо за тези, които искат да се преборят със свитъците за елитни и майсторски ключове.

6. Плащ за магически умения

Плащеницата "Магическо умение", която се присъжда на достигналите ниво на магия 99, позволява на потребителя да превключва между стандартните, древните магии, лунните и арсейските книги със заклинания по пет пъти на ден. Подобренията в книгата със заклинания на Old School, макар и да не изглеждат веднага полезни отвъд телепортите, отварят цяла нова вселена за PvP геймплей в играта.

За да нанася огромни щети на противници от високо ниво и да печели огромни награди, притежателят на този предмет може да използва заклинанието "Телеблок" от стандартната книга със заклинания, след което да премине към "Древни магии" и да изиграе "Ледена атака".

7. Покривало за уменията за удряне

Освен че е едно от най-мощните предимства на пелерината за умения в играта, пелерината за умения "Хитпойнт" е и една от най-привлекателните от визуална гледна точка, тъй като осигурява точки за мода и едновременно с това повишава бойните ви умения. Шапката за умение "Хитпойнт" предоставя на притежателя си предимството на 2 пъти възстановяване на точките за удар, което му позволява да прекарва по-малко време в банкиране и повече в търсене на редките капки.

8. Земеделие

Възможно е да се телепортирате до гилдията на фермерите в низините на Кебос, където може да намерите сандък с банка и в подножието на планината Каруулм, с пелерина "Умение за фермерство" - постижение за достигане на ниво "Фермерство 99". Можете също така да получите 5 пъти добив от всички билкови петна, което може да ви помогне да спечелите много пари с някои скъпи растения и да осигури на железничарите по-бърз начин за повишаване на нивото на билколечението им.

9. Пелерина за умения

Постижение за достигане на 99 умение за стрелба с далекобойни оръжия, пелерината за умение за стрелба с далекобойни оръжия замества акумулатора на Авас, което означава, че вече няма да я забравяте в банката, преди да се впуснете в трудни задачи за убиване и смилане на чудовища. Използването на пелерината "Умение за стрелба" ви дава защитните предимства на пелерината и предимствата на акумулатора на Авас в едно. Освен това има +9 към всички защитни показатели и +4 към молитвата, ако е подстриган.

10. Плащ за ковашко умение

Под номер 10 се намира пелерината "Умение за коване", която позволява на играчите да държат в торбата си с въглища 36 вместо 27 руди, докато коват огромни пръти като адамантин и рунит, които изискват много въглища.

Най-голямото ѝ предимство обаче е, че служи като чифт златотърсачески ръкавици, което ви позволява да работите по-бързо в доменните пещи и да разполагате с повече място в инвентара си.