Децата са съответно шести и седми наследник на британския престол

Децата на Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс, стават принц Арчи и принцеса Лилибет след смъртта на британската кралица Елизабет Втора и възкачването на престола на дядо им Чарлз III, пише в. "Дейли телеграф".

Според указ на крал Джордж Пети от 1917 г., Арчи Маунтбатън-Уиндзор и сестра му Лилибет Маунтбатън-Уиндзор, като деца на сина на монарха, имат право на титлите принц и принцеса, ако решат да ги използват.

Меган Маркъл - кадри, от които кралицата ще се изчерви (СНИМКИ)

През 2021 г. се появиха предположения, че Чарлз, в опит да ограничи броя на ключовите кралски особи, възнамерява, когато стане монарх, да попречи на Арчи да стане принц. За да направи това, новият британски крал ще трябва да издаде указ, променящ правото на Арчи и Лили да бъдат принц и принцеса, уточнява изданието.

Хари и Меган показаха Лилибет на първия ѝ рожден ден (СНИМКА)

Докато това потенциално се случи, децата на Хари остават принц и принцеса, независимо дали родителите им решат да използват титлите, или не, отбелязва изданието.

Синът на херцозите на Съсекс е шести в линията на наследяване на британския престол, а сестра му - седма.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА