30 семейства се нуждаят от фургони за живеене

 До момента са дарени 660 000 лв. за наводнените карловски села. Това обяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов в „Интервюто в Новините на NOVA".

„Благодаря на всички дарители. Това са сърцатите хора. Тези пари до стотинка ще отидат само за пострадалите хора. Общината няма да ползва нищо”, увери той.

СЛЕД ПОТОПА: Част от улиците в Каравелово вече са проходими

„От днес нататък Агенцията за социално подпомагане има офис в Карлово. Прави се проверка на място и средствата се получават или по банков път, или в клоновете на „Български пощи”. Тези 375 лв., които ще получат, нямат нищо общо със средствата, необходими за възстановяване на жилищата. Те са за социално подпомагане от първа необходимост. Другата помощ, която е по-ценна, е тази, на държавата. Тя трябва да вземе решение в лицето на МС – как и с колко да подпомогне пострадалите 402 семейства”, каза още кметът на града.

Със средствата започва аварийно възстановяване на два скъсани моста – в село Каравелово и Слатина. 30 семейства се нуждаят от фургони за живеене.

Целия разговор гледайте във видеото.

Щетите в Карловско – за над 72 млн. лева, 22 семейства без дом

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.