22 семейства желаят настаняване във фургони

Усилени дейности по възстановяването на най-засегнатите от бедствието карловски села Каравелово и Богдан продължават и в момента. На терен днес работят 134 военнослужещи, 31 доброволци и 100  безработни от програма на Агенцията по заетостта. 22 семейства желаят настаняване във фургони. 

Според Ангел Стоев областен управител на Пловдив, в село Богдан вече няма къщи за почистване, а само осем големи двора. "Те ще бъдат почистени с техника. В Каравелово има 4 къщи за почистване и 79 двора, които са с бутнати огради. 

По думите му селата са снабдени с вода на 50%, работи се по прокарване на водопроводи през речните корита. "Ще извършим ремонт на съораженията. Питейната вода не е годна за консумация. Осигурихме 200 тона с вода от държавния резерв. Имаме готовност за още 5 тира. Електрозахранването е възстановено на 100%, без уличното, тъй като са сринати стълбовете", обясни той.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.