Принц Филип превърна Елизабет II от обикновена жена в необикновена кралица, казва лейди Колин Кембъл

Екипът на NOVA в Обединеното кралство разговаря с лейди Колин Кембъл, автор на няколко книги за британското кралско семейство.

Членовете на кралското семейство на погребението на Елизабет II (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата биография, която започнала да пише, била тази на принцесата на Уелс – Даяна. „Трябваше да е официална биография, която да се фокусира върху благотворителните й начинания, а от продажбата й да се набират средства за наши общи благотворителни дела. Но тя промени правилата на играта. Реши, че книгата трябва да излезе като неофициална биография. Искаше това да бъде нейната карта за излизане от затвора. Искаше да напусне принц Чарлз и кралското семейство. Надяваше се, че впоследствие ще може да се омъжи отново и да има дъщеря”, спомня си биографката.

„Трябва да се поклониш пред ковчега”: Шарлот съветва брат си за кралския протокол

Лейди Даяна споделила пред автора на книгата, че двамата с принц Чарлз имат отделни животи. Но няма да направи добро впечатление на публиката, ако реши да напусне съпруга си по тази причина. „Затова изигра ролята на жертва на принца на Уелс. Когато проверих фактите, установих, че това е напълно невярно. Тогава пътищата ни се разделиха”, разказва Лейди Кембъл.

Тя споделя още, че в началото Даяна мислела, че е лудо влюбена в Чарлз, но впоследствие осъзнала, че е влюбена в представата за него.

„Често се шегувам с приятелки като им казвам: „Ако искаш да хванеш някой мъж, направи го по начина на Даяна Спенсър”. И щом сложиш халката, изведнъж маските падат”, казва още биографът.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

Според нея ситуацията във връзката между Хари и Меган Маркъл е коренно различна, въпреки че херцогинята на Съсекс има сходни слабости с тези на принцеса Даяна. „Но Даяна имаше много добродетели, които Меган не притежава”, категорична е лейди Кембъл.

За отношенията между крал Чарлз III и кралицата консорт Камила биографът казва, че са се превърнали в голяма любовна история в момента, когато „Даяна се опита да съсипе живота му, а Камила му оказа огромна подкрепа”.

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

„Кралица Елизабет имаше много пълноценен, дълготраен, традиционен брак. Като всяко семейство, и те имаха добри и лоши моменти. Написах книга за брака й. И тя я хареса. Принцът превърна Елизабет от обикновена жена в необикновена кралица”, каза още в специалното интервю за NOVA лейди Кембъл.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ НА ЕЛИЗАБЕТ II ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.