За предизвикателството "С кофа на главата" говори Мария Йотова

„Хората си слагат кофа на главата, защото е забавно, блъскат се, падат. Забавляват се с това. Идеята е да съберат по-голям интерес към каузата на следващите избори да се удвои избирателната активност. Това е инициатива на хора, които са основатели на едни от най-големите дигитални агенции в страната. Обикновено работят, за да комуникират добре бизнесите на клиентите си. Сега са застанали зад нещо, което вярват, че ще проработи за всички и ще бъде полезно”, разказа Мария Йотова в предаването "На Фокус с Лора Крумова".

Според Бисер Вълов, предприемач, който се е включил в това начинание, каузата е насочена към по-голяма избирателна активност. „Кофата е интересна интерпретация. Основното е скриването. Да прикриеш себе си от проблемите. Част от младите хора си мислят, че за тях не е време за политика. Затова обръщам внимание, че дали ще гласуват или не, ще определи четири от най-важните години в живота им. Това определя дали те ще останат в България и ще живеят в подредена държава или ще искат да я напуснат. Аз лично искам да има поне 60% избирателна активност. Това е моята лична кауза и мисля, че тя важи за всички участници”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.