Според него КОД е преговаряла с ГЕРБ

Единствено чрез ценностите на КОД може да бъде осъществено силно дясно правителство чрез обединение. То ще дава сигурност на България - политическа и икономическа. Това коментира за "Твоят ден" Костадин Дамянов от КОД.

По думите му формацията би се коалирала с всяка една дясна партия. "Подкрепям Москов и КОД, защото в програмата им са автентичните, изначалните ценности на десницата. СДС е затънало в политическото блато. Има два варианта - правителство на БКП през Радев или на БСП през коалицията на Нинова, което е едно и също. Решихме да се явим самостоятелно, за да покажем, че сме стожер на дясното обединение. Преговаряли сме и с ГЕРБ", заяви той.

Москов: КОД може да е решение на политическата безизходица и връщане на десницата в управлението

Според него случващото се в Украйна е агресия, поддържаща имперските амбиции на Путин. "България трябваше отначало да има по-категорична позиция, не биваше войната да се определя като специална операция. Трябва да изискаме от партньорите си в НАТО по-голямо присъствие на въоръжени сили в нашата страна. Всички виждаме състоянието на армията ни. Чрез политическите си позиции трябва да осигурим спокойствие, а това може да се случи само чрез ЕС и НАТО", категоричен е Дамянов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.