При друг случай напрежение е имало пред секция в Кричим

38-годишен от Долни Луковит е задържан за купуване на гласове. Според разследващите са събрани достатъчно доказателства, че той е предлагал на жители на селото имотна облага, за да ги склони да гласуват за определена политическа партия. Според получената оперативна информация той им предлагал по 40 лева. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство. На 2 октомври той е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем.

При друг случай в Кричим около 17:05 часа служител на МВР, назначен за охрана на секция в НУ "Васил Левски", търси съдействие заради нарушаване на обществения ред пред избирателната секция. Полицейските служители установяват, че председателят на изборната секция при заснемане на нерегламентирана предизборна агитация от страна на кандидат депутат, е била нападната от дъщерята на кандидат депутата, която се опитала да вземе телефона. По случая е образувана проверка.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.