Програмата на медията в неделния ден е регистрирала най-висок аудиторен дял сред населението в активна възраст

NOVA предложи пълно информационно покритие на предсрочните избори за 48-ото Народно събрание в поредица от предавания в неделния ден. Телевизионните зрители имаха възможност да получат обективна информация от журналистите на NOVA, първи резултати, прецизни анализи и прогнози. Интересът към програмата на медията вчера, която включва и познатото за почивните дни развлекателно съдържание, е бил най-високият сред телевизиите в България. Според официалните пийпълметрични данни, средно за целия телевизионен ден, NOVA е отчела аудиторен дял от 23,6% сред зрителите в активна възраст (18-49 г.), а следващата телевизия в класацията – от 18,9%.

Обобщението на протеклия изборен ден в централната емисия на Новините на NOVA, както и вечерното специално студио „Изборът на България. Въпрос на парламент“, което продължи до малко след полунощ, са отчели най-високата гледаемост сред зрителите в активна възраст в страната. За пореден път те са се доверили на екипа на „Новини и актуални предавания“ на NOVA, който предложи качествено журналистическо съдържание.

С преднина от 22% спрямо резултата на втората телевизия в класацията, централната емисия на Новините на NOVA е безусловният лидер в българския ефир. Последвалото почти 5-часово студио отново дава преднина за NOVA – с 55%.