Първи коментар на служебния премиер след вота

Първи коментар на служебния премиер Гълъб Донев след предсрочния вот в неделя. „Коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна. Ниската избирателна активност и високият вот в полза на „не подкрепям никого” са повод не само за анализ, но и за преосмисляне на политическото поведение”, подчерта той.

Служебният министър-председател поздрави всички, ангажирани с организирането на вота. „Изборите преминаха спокойно и прозрачно. Съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно своя вот и предпочитания”, отчете той. 

Донев отличи сериозната, по думите му, работа на министър Крум Зарков и на вицепремиера Атанас Пеканов, за които подготовката на законопроектите по Плана за възстановяване, е не само професионална отговорност, но и лична кауза.

Премиерът се обърна с апел към служебните министри: „Не губете мотивация и енергия за работа в седмиците, които ни остават. Най-доброто средство за справянето с неоснователните обвинения и лъжите са реалните резултати от добре свършената работа”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.